Kas 21. sajandi tarbija igatseb toidulauale burgereid, mis pärit keemialaborist või putukafarmist, puuvilju, mis kasvatatud mullata või hoopis igavesti säilivat toitu? Või on tarbija sooviks öko- ehk mahetoit ökopakenditega?

Info lihtne kättesaadavaus teeb tarbijast eksperdi ja seab tootjale ootused jagamaks läbipaistvat tootmise infot.

Teadlik tarbija soovib, et temaga arvestatakse – arvestatakse nii tema kultuurilise kui religioosse taustaga. Tarbija on muutumas aina mugavamaks, soovides saada endale sobivat toitu talle kõige mugavamal viisil ja sobivamal ajal. Millised on tehnoloogilised lahendused toidu tootmiseks ja pakendite toimetamiseks tarbijani?

Nii nendele kui ka teistele küsimustele pakub vastuseid ADAPTERi koostööfestival, mis selle aastal kannab nime „Kõik söögiks!“. Märksõnadeks on tootmine, keskkond, toitumine.

Loe lähemalt ja registreeri ennast üritusele

Eesti teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustiku Adapteri selleaastaseks festivalipartneriks on Eesti Toiduliit.

ADAPTERi partnerid:

  • Tartu Ülikool
  • Tallinna Tehnikaülikool
  • Tallinna Ülikool
  • Eesti Maaülikool
  • Eesti Kunstiakadeemia
  • Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia
  • Tallinna Tehnikakõrgkool
  •  

  • Estonian Business School
  • Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituut (KBFI)
  • Tarkvara Tehnoloogia Arenduskeskus (STACC)
  • Toidu- ja Fermentatsiooni-tehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK)
  • BioCC OÜ
  • Toetab Euroopa Regionaalaregu Fond